Belföld

Toroczkaiék végleg nemet mondtak a csadorra és a melegfelvonulásokra

toroczkai(1)(430x286)(1).jpg (Array)
toroczkai(1)(430x286)(1).jpg (Array)

Az ásotthalmi képviselő-testület két tartózkodás mellett nemrég elfogadta Toroczkai László jobbikos polgármester javaslatát. A mecsetépítés tiltása mellett ezek voltak a javaslat pontjai:

  • Ásotthalmon nem lehet mecsetet építeni
  • Ásotthalmon nem lehet minaretet építeni
  • Ásotthalmon nem énekelhet müezzin
  • Ásotthalmon a nők nem viselhetnek csadort, nikábót vagy burkát, azaz a teljes testet elfedő muszlim viseletet
  • Ásotthalmon senki nem viselhet burkinit
  • Ásotthalmon emellett tilos minden “propaganda, ami nem férfi és nő kapcsolatán alapuló házasságot, illetve szülő-gyerek viszonyon nyugvó családot hirdet”.

Éjszakába nyúló szerdai ülésén az ásotthalmi képviselő-testület több mint egyórás vita után két ellenszavazat mellett kétharmados többséggel úgy döntött, nem vonja vissza azt a rendeletét, amit a melegfelvonulások, a muszlim női viselet és müezzin működésének tiltásáról hozott a településen, írja a delmagyar.hu.

A megyei kormányhivatal a vallásszabadság gyakorlása és a gyülekezési jog korlátozására hivatkozva emelt kifogást a rendelet ellen, és felszólította a képviselő-testületet, hogy vonja vissza a határozatát.

Vállalom a jogi következményeket, a történelem majd igazol engem

– mondta Toroczkai László polgármester.

A rendelet elfogadása után a polgármester hozzátette, hamarosan az építési szabályzatuk módosításával folytatják a jogszabályalkotást, amikor is a mecsetépítés tilalmára tesz javaslatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik