Belföld

Tízezer forintot ajánlott a tűzoltóknak, hogy ne oltsák el a tüzet

Még tavaly márciusban a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség XI. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltói jelzést kaptak egy újbudai tűzesetről. A helyszínen a 40 éves budaörsi férfi elmondta, hogy a tüzet ő gyújtotta, faanyagot égetett el.

Az egyik tűzoltónak 10.000 forintot ajánlott fel, hogy ne szabjon ki helyszíni bírságot és ne oltsák el az általa gyújtott tüzet. A pénzt a tűzoltó visszautasította és társaival a tüzet eloltották. T. Tibor ezt követően ismét pénzt ajánlott fel azért, hogy még több faanyagot égethessen el és kérte, hogy a tűzoltók maradjanak a helyszínen, mert akkor nem küldenek majd újabb egységet. A T. Tibor által ajánlott pénzt a tűzoltó ekkor sem fogadta el.

A hivatali vesztegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályának nyomozói befejezték és a keletkezett ügyiratot vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

(police.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik