Belföld

Jön, jön, jön a pécsi aquapark!

Sportcsarnok, uszoda, wellness, aquapark, ezt nem a Mikulás hozza Pécsnek, hanem a Modern Városok Program.

Csaknem 20 milliárd forintos állami forrásból Pécsen megvalósuló új multifunkcionális sportcsarnok, uszoda, illetve ahhoz kapcsolódó aquapark megépítéséről döntött csütörtökön a város önkormányzatának közgyűlése.

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester az ülésen közölte: a Modern Városok Program keretében a Füzes dűlő nevű városrészben, az Expo Centertől délre tervezett nagyberuházás a városlakókkal való konzultáció során

“elsöprő igényként” fogalmazódott meg.

A megszavazott előterjesztés szerint

a városban évtizedes hiányokat pótló, korszerű, fenntartható sportkomplexum létrehozása minőségi előrelépést jelenthet Pécs sportéletében.

A tervek szerint egy 14 ezer négyzetméteres sportcsarnok és uszoda mellett csaknem 10 ezer négyzetméteres fedett élményfürdő és wellnesslétesítmény épül. A komplexumban egy 25 ezer négyzetméteres tavat, élménycsúszdát, hullám- és gyermekmedencéket, illetve öt-hat ezer négyzetméteren egyéb élménymedencéket is létesítenek.

A komplexum a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (PSN Zrt.) sportiskolájában nevelkedő 1500 fiatal tevékenységének megkönnyítése mellett – a mindennapos testnevelés bevezetésével – a város összes iskoláját is kedvezőbb helyzetbe hozná.

Az előterjesztést 22 igen és 1 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett fogadta el a közgyűlés, ami egyúttal a PSN Zrt.-t bízta meg a projekttel kapcsolatos menedzsmentfeladatok ellátásával.

Páva Zsolt a beruházás ütemezéséről elmondta, a kormány 500 millió forintot biztosított az idén esedékes előkészítő és tervezési munkák elvégzésére. A városvezető kiemelte, “minden eltökéltségükkel” azon dolgoznak, hogy 2019-ig elinduljon a kivitelezés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik