Belföld

Széles Gábor lapjában tyúkmellűzéssel és okostelefonokkal érvelnek az olimpia mellett

Meg azzal, hogy hogy néz ki a Momentum Mozgalom elnöke. Komolyan.

Komoly űrt hagyott maga után a kormánypárti Magyar Hírlaptól a Magyar Időkhöz távozó Bayer Zsolt, amit Galsai Dániel próbált pótolni, természetesen az olimpiai népszavazásról írt publicisztikával. A Széles Gábor lapjában megjelent írásban visszaköszönnek a Bayerre jellemző bevált megoldások, az irodalmi idézetek, a vélt ellenfél dehumanizálása, a testi megjelenésre vonatkozó minősítések. Ugyanakkor, hogy mást ne mondjak, Bayer Zsolt soha nem fejezné be minden második mondatát három ponttal.

Galsai szerint a népszavazási kezdeményezés mögött álló Momentum Mozgalom elnöke, Fekete-Győr András egy „embernek látszó tárgy”, illetve „humanoid”, akinek „tyúkmellű exteriőrje alapján joggal feltételezhető, hogy a teniszlabdát sem tudta berúgni az udvaron letett két tornazsák közé gimiben, nagyszünetben”

Sőt, az aláírásgyűjtés

a tyúkmellűek forradalma.

Galsai elismeri, hogy sokba kerül a magyarországi olimpia, de előveszi a mindent elsöprő érvet, amit azok az emberek szoktak, akik mellett reménytelenül elszaladt a világ:

okostelefonok.

Sokba kerülnek, pedig minden unott arcú plázakölyök kezében látni belőlük,

és nem csak az övékben… százezrekről van szó… pedig telefonálni a „régi” nyomógombossal is lehet

– írja, így folytatva:

És a töltött káposzta is drága, füstölt hússal, kunkorodó szalonnával, tejföllel bőven meglocsolva… elvégre a főzőkolbász is megteszi, nemde?

Bónusz romkocsmázás, elmebetegezés, de nem az igazi. Hogy mi a cikk tanulsága? Bayer Zsoltot nem lehet pótolni, az.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik