Belföld

Felvételizők, érettségizők! Fogy az idő

diákok (diák, felvételi, )
diákok (diák, felvételi, )
Még öt napig lehet jelentkezni.

Február 15-én éjfélig lehet jelentkezni az egyetemek, főiskolák szeptemberi felsőoktatási képzéseire. Díjmentesen három helyet jelölhetnek meg a diákok. A felvételizőknek a határidőig kell végezniük az e-felvételi felületén személyes és kötelező adataik rögzítésével, a kiválasztott szakok megjelölésével és a szükséges, már rendelkezésre álló dokumentumok feltöltésével.

A jelentkezés véglegesítése előtt érdemes áttekinteni a felsőoktatási felvételi tájékoztató január végén közzétett hivatalos kiegészítését, az abban megjelent módosításokat, új jelentkezési lehetőségeket.

A www.felvi.hu-n elérhető tájékoztató egységes szerkezetben tartalmazza a felvételi szabályokat, tudnivalókat, a hivatalos kiegészítéssel módosított tartalmakat.Aki a díjmentesen megjelölhető három jelentkezési helynél többet – maximum hatot – jelöl meg, annak szintén február 15-én éjfélig kell befizetnie a megjelölt további jelentkezési helyek alapján számított kiegészítő díjat átutalással, vagy internetes fizetésre alkalmas bankkártyával.

A határidő után öt napjuk van a felvételizőknek, hogy hitelesítsék a jelentkezésüket. Hitelesíteni Ügyfélkapun keresztül, vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával (cím: Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190) lehet.

Szintén a február 15-i határidőt kell szem előtt tartaniuk az érettségizőknek. Eddig kell a kormányhivataloknál a május-júniusi vizsgákra a jelentkezési lapokat leadni.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik