Belföld

Kicsi olimpiát szeretne az Antall József Tudásközpont kirúgott irodavezetője

Szert Boglárkát azonnali hatállyal felmentették a munkavégzés alól, és elbocsátották az Antall József Tudásközpontból, miután egy vezetői értekezleten védelmébe vette egyik fiatalabb kollégáját, aki lájkolta az olimpiaellenes kezdeményezést.

A Magyar Nemzetnek adott interjújában azt mondta, nagyon gyorsan történt minden, Antall Péter (néhai Antall József volt miniszterelnök fia, a tudásközpont vezetője) este 11-kor küldött körbe a Facebookon egy zárt csoportban üzenetet arról, hogy nem akar látni olyan posztokat vagy lájkot, amelyik az olimpiát támadja, és aki politikailag önállósodni akar, annak nem kötelező ott dolgoznia.

Másnap reggel már be is hívta vezetői értekezletre az említett fiatalabb kollégát és azt mondta neki:

Gyere, Editke, megpofozgatlak.

Képletesen csak, de megszégyenítette őt a többiek előtt. Szert leforrázva ült, majd egyedüliként szólalt fel a lány védelmében.

Szomorúnak és veszedelmesnek tartja, ahogy Antall a lánnyal beszélt. Jobboldalinak vallja magát Szert, az olimpiáról pedig azt mondta, kicsi, korrupciómentes játékokat szeretne.

Nem gondolja, hogy kirúgása szorosan összefüggene a Nolimpiával. Tudja, hogy a tudásközpont egyfajta családi alapítvány, ami 600 milliós támogatást kap szinte csak a Miniszterelnökségtől. De azt furcsállja, hogy a vezetőt a titkárnője viszi sofőrként a munkába.

A történteket az az udvaroncok, lakájok, az udvari beszállítók túlbuzgóságának tartja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik