Belföld

Felmondáshoz vezethettek az olimpia miatti cívódások

Még január közepén került ki a netre Antall Péter, az Antall József Tudásközpont vezetőjének intelme, miszerint mindenkinek lehet az intézményben véleménye az olimpiáról, de azt ne hozza nyilvánosságra, mert az árthat az intézménynek. Azt is hozzátette, a központot a Miniszterelnökség finanszírozza, akinek mások a nézetei, annak nem kell itt dolgozni.

Szert Boglárka jogász elmondta az RTL Klub Híradójának, hogy egy másnapi vezetői értekezleten elővettek egy húszas évei elején járó lányt, aki szimpatizált az olimpiaellenes mozgalommal. Szert szerint utána volt egy vitájuk arról, hogy szerinte nem demokratikus, ha a munkáltató így befolyásolja valaki véleménynyilvánítási jogát.

Az Európai Bizottságnál és az Európai Bíróságon is dolgozott Szertnek azt mondták, nem muszáj ott dolgoznia. Fél éve dolgozott a tudásközpontnál, panasz nem volt rá állítása szerint, de hétfőn így is felmondtak neki. Két ügyvéd várta az értekezlet után, helyben alá kellett írnia a papírokat.

A központ levélben annyit felelt az RTL kérdéseire, hogy átszervezés zajlott náluk, ami érintette az intézmény szervezeti és személyzeti struktúráját. Szert mindenesetre nem hagyja annyiban, munkaügyi bírósághoz fordul, mert szerinte azért rúgták ki, mert megvédte kolleganőjét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik