Belföld

A kormány szerint nincsen orvoshiány a magyar egészségügyben

A Magyar Orvosi Kamara elnöke nyílt levelet küldött Balog Zoltán emberi erőforrás miniszternek, miszerint a szükséges 600 helyett kevesebb mint 140, megfelelő szakképesítéssel rendelkező orvos dolgozik a kórházak sürgősségi osztályain.

Nemrég a 24.hu-nak adott interjújában többek között elmondta:

Meg kell szüntetni azokat a törvénysértő helyzeteket, amik a kollégákat és a betegeket veszélyeztetik, meg kell szüntetni a hatósági ellenőrzés nyomán azt, hogy bárhol előfordulhasson, hogy nincs szakorvosi ügyeletvezető, hogy odakényszerítsenek szemészt, reumatológust, pszichiátert, bőrgyógyászt, rezidenseket a sürgősségire, akik ott gyakorlatilag csak szenvednek, és a többi, és a többi.

Az EMMI sajtóosztályán keresztül az Index megkérdezte Balog Zoltánt, hogy mit gondol a kamara elnökének levelében foglalt állításokról, illetve fog-e válaszolni Égernek, ha még eddig nem tette.

A minisztérium egészségügyért felelős államtitkársága azt írta, hogy a MOK felmérésének “pontos módszere, forrása” ismeretlen előttük.

Hozzátették,

az Egészségügyért Felelős Államtitkárságra sem a szolgáltatóktól, sem a Kórházszövetségtől eddig nem érkezett olyan jelzés, amely a MOK által felvetett problémára irányult volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik