Belföld

Lukács Zoltán üzent azoknak, akik női mivoltában sértegetik Demeter Mártát

A szocialista képviselő Gyurcsány Ferenc pártjának is keményen beszólt.

Keményen bírálta és árulással vádolta meg Lukács Zoltán MSZP-s képviselő Gyurcsány Ferenc pártját, emellett közölte: akik emberi és női mivoltában primitív módon sértegetik a szocialista pártot elhagyó Demeter Mártát, azok

legyenek szívesek abbahagyni a vakkomondorozást és a Fidesz nőkkel szembeni magatartásának a bírálatát, mert így kevés erkölcsi alapjuk marad arra.

A politikus Facebook-oldalán azt írta: érthető, ha valaki azt ítéli el, és azon háborodik fel, hogy Demeter listás képviselőként nem adja vissza a parlamenti mandátumát. Ugyanakkor Demeter Márta ezzel szerinte azt tette, amit 2011-ben Gyurcsány Ferenc és kilenc másik akkori MSZP-frakciótag, amikor kiléptek a frakcióból és a pártból.

Gyurcsányék távozását Lukács „a tízek árulásának” nevezte, és rámutatott: az azt követő második évben az MSZP már nagyvonalú együttműködést kötött az „általuk gründolt párttal”, a Demokratikus Koalícióval, és bevitte őket a hátán a parlamentbe 2014-ben.

Azt is írta: ha Demeter Márta áruló, akkor az árulást „ügyetlenül” követte el, mert nem csinált az MSZP-ben platformot azért, hogy megossza a közösséget és gyengítse a pártot, és nem jegyeztetett be titokban egy másik pártot, hogy előkészítse a „dezertálást”.

Az ügyes árulók a mai napig az MSZP gyengítésére szerveződő párt élén ülnek, és jelentős befolyással bírnak elárult pártjuk politikájára

– írta Lukács. Szerinte azok, akik „okosan, jól előkészítve, profi módon” árulják el az MSZP-t, azok rövid idő múlva „dróton rángathatják” a pártot, de aki „magányos, ügyetlen, béna kis áruló”, az reszkessen, mert „példát fognak rajta statuálni”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik