Belföld

Szijjártó Csiszár Jenőről: Őszintén köszönöm a kritizálóknak, hogy megerősítették a döntésemet

Bombaként robbant a hír múlt hét szerdán, hogy Csiszár Jenő főkonzul lesz Milánóban és milliókat keres majd új állásával. A külügy döntését sokan, többek közt az ellenzéki pártok és Friderikusz Sándor is bírálta, de úgy néz ki, ezzel még nagyobb önbizalmat adtak Szijjártó Péternek.

A külgazdasági miniszter volt csütörtök este a vendég Azurák Csaba új műsorában a TV2-n. A műsorvezető megkérdezte Szijjártót, miért választották Csiszár Jenőt a pozícióra, hisz ő rádiós-televíziós újságíró, de semmiképp nem diplomata.

Szijjártó a következő példával érvelt:

Nézze, az amerikai nagykövet itt Budapesten nem egy tévés producer volt? Kinek okozott problémát?

Hozzátette, azok az emberek, akik Csiszár Jenő kinevezésével kapcsolatban mindenféle kritikákat fogalmaztak meg, ők ahhoz a személyi körhöz tartoznak, akik ha bírálnak, tudom, hogy jó döntést hoztam.

Azurák Csaba azért halkan megsúgta neki, hogy a főkonzulok általában éveket vagy évtizedeket tanulnak ahhoz, hogy ilyen pozícióba kerüljenek. A miniszter erre úgy felelt, két és fél éve megmondta, hogy a klasszikus diplomácia ideje lejárt.

És hogy marad-e Csiszár Jenő?

Miért ne maradna? Még egyszer mondom, akik ezeket a kritikákat megfogalmazták, ha kritizálják egyes döntéseimet, akkor megerősítik, hogy jól döntöttem, tehát köszönöm nekik, tényleg, őszintén

Ajánlott videó

Olvasói sztorik