Belföld

„Holnap szépen beszélj, mert eltöröm a gerincedet!”

Új büntetőügy tárgyalását kezdi meg csütörtökön a Pécsi Járásbíróság. Egy férfi ül a vádlottak padjára, aki tavaly életveszélyesen megfenyegette a volt élettársát, így akarta elérni, hogy a nő a rendőrségen, a szembesítésnél ne mondjon olyat, amivel neki árthat. Kényszerítés hatósági eljárásban – emiatt kell felelnie.

A vádiratban az áll, hogy a nő feljelentette volt élettársát zaklatás miatt, de ezután is többször fordult a rendőrséghez, mert nem hagyta békén, sms-eket írt neki, fenyegetőzött. Több eljárás indult emiatt.

Volt arra is példa, hogy a nő egy autóban ült ügyvédjével, amikor egykori élettársa megállásra kényszerítette a sofőrt, követelte, hogy volt párja beszéljen vele és próbálta kinyitni az ajtót.

A rendőrkapitányságra hajtottak, hogy segítséget kérjenek. Amíg az előtérben várakoztak, megérkezett a férfi. Veszekedett és azt kiabálta a nőnek, hogy ne merjen feljelentést tenni. A biztonsági őr lépett közbe.

A vádiratban szerepel egy másik eset is. Eszerint a nő a gyerekeiket vitte orvoshoz, a kocsit a rendelő mögött parkolta le. Amikor kiért, ott találta a férfit, aki a kicsik előtt kezdett üvöltözni, illetve szitkozódni.

Ekkor mondta neki azt, hogy „holnap szépen beszélj, mert eltöröm a gerincedet”! Közben ütésre emelte a kezét. Mindezt azért, mert másnap szembesítésre kellett menniük és tartott attól, amit a nő a rendőröknek mond.

A nő a fenyegetés ellenére nem változtatott a rendőrségen tett vallomásain.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik