Sport

Bukarest Budapestre költözik

Hála a románok töketlenségének, úgy tűnik újra lesz fővárosunkban rangos és téttel bíró teniszesemény.

Ion Tiriac a tulajdonában álló és húsz éve Bukarestben rendezett BRD Nastase Tiriac Trophy szervezési jogait a rossz bukaresti körülmények miatt volt kénytelen átengedni két évre Budapestnek.

Az ATP 250-es tornát eddig a Román Nemzeti Bank tulajdonában levő BNR Arénában rendezték, de az 5000 férőhelyes lelátóval rendelkező központi pálya használatát a lelátók rossz állapota miatt betiltották a hatóságok. A BNR korábban közölte, hogy az európai szabályozások miatt nem áll módjában pénzt fordítani olyan ingatlanokra, amelyekben nem a bank tevékenykedik.

Mindent megtettem azért, hogy Bukarestben folytathassuk, de belőlem senki nem űzhet csúfot. Ez nemcsak egy tenisztorna volt, hanem egy évente megrendezett esemény. Én  sem az államtól, sem a szövetségtől nem kértem pénzt a szervezésre. Szervezzen ezen túl a nemzeti bank, a kormány, a tenisz szövetség tenisztornát Romániában. Én befejeztem!

– jelentette ki a Digi Sport csatornának adott interjúban Ion Tiriac.

Az ATP 250-es tornán tavaly a világranglista első 100 helyezettje közül 19-en is rajthoz álltak. Köztük a legmagasabban jegyzett teniszező a francia Gilles Simon volt, de végül a spanyol Guillermo Garcia-Lopez nyerte a viadalt.

.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik