Belföld

Gyurcsány etikából leckézteti Orbánt, imádkozni küldi

Szerinte nem az a baj, ha valaki gazdag. Ő is az.

A miniszterelnök cinikus és hazudik.

Ezzel az erős felütéssel kezdi Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán írását, amelyben összeveti saját vagyoni helyzetét a kormányfőével.

Miközben szemrebbenés nélkül azt állítja, hogy saját zsebből finanszírozza magánrepülőgép útjait különböző focimeccsekre, nemzetközi elemzők 7 milliárdra becsülik a vagyonát, eközben van képe azt állítani, hogy összesen 700 ezer forintja van feleségével közösen. Hogy le nem szakad az ég.

A DK elnöke azt írja, ha valaki, ő igazán mondhatja ezt, hiszen évek óta – és most is – látják a vagyonbevallásából, hogy a politizálás előtt sikeres üzletember volt.

Nem loptam, hanem dolgoztam, a miniszterelnöki fizetésemet mindig jótékony célokra ajánlottam fel. Orbán pedig, aki politikán kívül soha egy percet nem dolgozott, nyilvánvalóan lopott, csalt és most hazudik.

Ezt régóta mondja Gyurcsány, aki most emlékeztet rá, hogy tavaly eladta mindenét, a magyar költségvetésbe fizeti adóját, amivel – szerinte – máris többet tett a hazáért, mint Orbán Viktor bármikor.

Nem az a baj, ha valaki gazdag. Az a baj, ha valaki politikusi élete alatt válik gazdaggá, még nagyobb baj, hogyha ez a magyar miniszterelnök.

Van az erkölcstelenségnek olyan mélysége, ami alá még nem süllyedt le Orbán Viktor?

A kormányfőnek a DK elnöke azt javasolja, imádkozzon, hogy ne derüljenek ki gazemberségei, mert súlyos árat fog fizetni azokért.

Ebben nem lesz nemzeti kiegyezés.

Korábban az Együtt közölte: a jelenlegi vagyonnyilatkozati szabályozás rossz, csak így lehetséges, hogy Orbán Viktor – noha mára az ország leggazdagabb embere – vagyonnyilatkozata szerint a tavalyinál is szegényebb. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik