Közélet

Orbán Viktor saját zsebből fizette családja amerikai útját

Hétfőn Hajdu Nóra, az együtt elnökségi tagja a pért honlapján arról számolt be, hogy közérdekű adatigénylésben kikérte Orbán Viktor washingtoni utazásának költségeit. A Külgazdasági és Külügyminisztérium arról tájékoztatta, hogy az utazáson 20 fő vett részt, annak költségei meghaladták a 48 millió forintot. Az Együtt  Az Együtt urizálásról beszélt és emlékeztettek: az út egyetlen kézzelfogható eredménye egy protokollfotó volt, amelyen Orbán Viktor és Barack Obama amerikai elnök kezet fognak egymással. Korábban a vs.hu írta meg, hogy az utazás előtt a miniszterelnök, felesége és három lányuk már a hivatalos programok előtt az Egyesült Államokba utaztak, magánügyben.

A Miniszterelnökség kedden közleményben reagált. Emlékeztetnek: Orbán Viktor Washingtonban Barack Obama elnök vendégeként a nukleáris biztonságról szóló csúcsértekezleten vett részt, több mint félszáz állam- és kormányfővel együtt. Értékelésük szerint “a csúcstalálkozó magyar szempontból rendkívül eredményes volt. Hazánkat nukleáris szempontból fejlettnek, képzési rendszerét kiválónak, biztonsági rendszerét pedig kiemelkedőnek értékelték a csúcstalálkozón.” A tárca hangsúlyozza:

a miniszterelnök a csúcstalálkozó előtti napokban magánprogramot is bonyolított a családjával Washingtonban, azonban ennek minden költségét (utazás, szállás stb.) saját maga fizette

-áll a közleményben, majd hozzáteszik: szándékos hazugság, hogy a családtagok kiutazása közpénzből történt volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik