Belföld
WASHINGTON, DC - JANUARY 21: Members of the clergy walk past U.S. President Donald Trump after National Prayer Service concluded at the National Cathedral, on January 21, 2017 in Washington, DC.   Mark Wilson/Getty Images/AFP

Trumppal együtt imádkozik egy KDNP-s képviselő

Spirk József
Spirk József

újságíró. 2017. 01. 31. 17:21

Csütörtökön rendezik meg Washingtonban a National Prayer Breakfastet, azaz a Nemzeti Imareggelit. Az eseményen várhatóan részt vesz Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke, néhány király és kormányfő, valamint a KDNP egyik országgyűlési képviselője. Ősszel, első alkalommal Budapesten is lesz egy kisebb, de világesemény-szerű imareggeli.

A washingtoni National Prayer Breakfast már csak a nevében reggeli. Az esemény hatalmas, több színhelyen zajló informális diplomáciai és gazdasági találkozóvá nőtte ki magát, miután Dwight D. Eisenhower óta az összes elnök elfogadta a felkérést és beszédet mondott rajta. A szervezést a Kongresszus támogatásával a keresztény hátterű, konzervatív Fellowship Foundation végzi 1953 óta, hagyományosan évente február első csütörtökére hívják össze a vendégeket.

Az idén is mintegy háromezer résztvevőt várnak a washingtoni Hilton szállóban tartott megnyitóra. Trumpot még decemberben hívta meg a Kongresszus két szenátora, akkor még azzal a céllal, hogy megjelenésével támogassa az összefogás és a közös ima hagyományait.

Idén az Egyesült Államok új elnöke mellett a magyar Országgyűlés egyik tagja is részt vesz az imareggelin – tudta meg a 24.hu.

Vejkey Imre, a Kereszténydemokrata Néppárt képviselője megkeresésünkre azt mondta, nagyon nagyszabású rendezvényre számít, hiszen legalább 40 kormányfőt és 3-4 királyt meghívtak.

Jézus szellemében imádkozunk majd, de közben őszinte hangvételben átbeszéljük a világpolitika legfontosabb fejleményeit is

– közölte Vejkey.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A magyar képviselő elmondta, az Egyesült Államok külügyminisztériumának segítségével utazott ki Washingtonba, de ebben része volt annak is, hogy 2017-ben először Budapest is csatlakozik a National Prayer Breakfest mozgalomhoz. Október első csütörtökén a magyar főváros is rendez egy imareggelit.

Nem lesz akkora, mint a washingtoni, de a maga 200-250 résztvevőjével világesemény lesz az is

– szögezte le a KDNP politikusa.

2015-ben is volt magyar résztvevője az eseménynek. Akkor Gattyán György, az egyik leggazdagabb magyar üzletember hallgathatta végig Barack Obama felszólalását. A Docler-cégcsoport tulajdonosa egyébként időközben a magyar adóhatósággal vívott hosszabb csata után éppen Amerikában kezdett új vállalkozásokba.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Visegrád, 2017. február 15.
Szatmáry Kristóf fideszes képviselő érkezik a Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett tanácskozására Visegrádon 2017. február 15-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Feketemunkás a Fidesz kereskedelempolitikusának cégében

Kommentek

Visegrád, 2017. február 15.
Szatmáry Kristóf fideszes képviselő érkezik a Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett tanácskozására Visegrádon 2017. február 15-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.