Belföld

Lemondott Tasó László államtitkár

tasó lászló és orbán viktor (tasó lászló, orbán viktor, navracsics tibor, )
tasó lászló és orbán viktor (tasó lászló, orbán viktor, navracsics tibor, )
Más fontos megbízatása lesz. Azt nem árulta el, hogy mi.

Lemondott tisztségéről a közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, akit más fontos megbízatásra kértek fel. Tasó László Áder János köztársasági elnöknek benyújtotta lemondását, de új feladatáról nem nyilatkozott.

Az MTI-nek annyit mondott, hogy elsődleges feladata a 2007-2013. közötti uniós pénzügyi ciklus zárása és a 2014-2022. közötti, hazai forrásokból is fedezett közlekedésfejlesztési beruházások előkészítése, elindítása volt. Azt a közlekedésfejlesztési stratégia szerint, a kormányprogrammal megegyezően 2016 végére befejezte.

A távozó államtitkár hosszan sorolta az elmúlt két és fél év eredményeit, szerinte a közlekedési ágazat a gazdaság motorjává vált. 2022-ig minden kormánydöntéssel rendelkező, uniós és hazai forrásból megvalósuló közlekedésfejlesztési beruházás elindult, tervezésük, engedélyeztetésük, sok esetben a kivitelezésük megkezdődött.

Tasó László távozásáról már decemberben is szó volt. A VS.hu akkor több forrás alapján azt írta, utódja állítólag Homolya Róbert kormánybiztos lesz, aki a “miniszterelnök embere” és átrendeződés is jöhet, ha ismét kettéválik a vasút és a közút irányítása.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik