Belföld

Fenéken csúszik a fél ország, ne üljön autóba!

Az ónos eső rendkívüli helyzetet teremtett több megyében és a fővárosban is. Minden szerv készenlétben van.

Operatív törzset állítottak fel az időjárás miatt a katasztrófavédelem központjában – közölte az országos szervezet kedden. Területi törzsekre is szükség volt az ónos eső miatt, ilyen a fővárosban, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér és Tolna megyében is felállt.

Kétezer tűzoltók és ötszáz technikai eszköz áll rendelkezésre, de ez növelhető szám.

A katasztrófavédelem figyelmeztet, áramkimaradások is előfordulhatnak az ónos eső miatt, ezért kapcsolatot tartanak fenn a közműszolgáltatókkal. Arra kérnek mindenkit, ne induljon útnak ott, ahol ónos eső esik, ha pedig megtörtént a baj, hívják a 112-es segélyhívót.

Budapesten is zűr van

Vörös riasztást adtak ki Budapestre az ónos eső miatt kedden, síkosak az utak és a járdák, az FKF pedig végzi a munkáját a közleményük szerint. Azt írják, változó intenzitással esik az ónos eső, ezért reggel 6 óta a legmagasabb, hármas fokozatban készülnek a csapadékra. Megelőző síkosságmentesítést is végeztek.

Most 70 célgép végzi a munkákat, a fő- és közösségi közlekedési útvonalak szórását, és mintegy 350 ember az FKF üzemeltette járdák, lépcsők csúszásmentesítését. A mellékutak viszont még jegesek, előbb a több mint 1200 kilométeres főúthálózatot kell elintéznie az FKF-nek.

A cég arra kér mindenkit, hogy óvatosan, a téli útviszonyoknak megfelelően vezessen. Az ingatlanok előtti járdákat pedig a tulajoknak és/vagy üzemeltetőknek kell tisztán tartani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik