Belföld

Friss veszélyjelzések: hó, ónos eső, extrém hideg

onos-eso(1)(210x140)(1).jpg (ónos eső)
onos-eso(1)(210x140)(1).jpg (ónos eső)
A hideg miatt hétfőre kiadott figyelmeztetés semmi ahhoz képest, ami jön.

Hétfőre négy megyére (Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok) adott ki elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az igazi sokk később érhet minket.

Kedden havazásra, ónos esőre és extrém hidegre kell készülni. Őt megyében (Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy, Tolna) ráadásul másodfokú (narancssárga) a figyelmeztetés.Éjjel ismét az észak-magyarországi, észak-alföldi térségben csökken -15 fok alá a hőmérséklet (helyenként lehet -20 fok is). Főleg az Alföldön és északkeleten lehet zúzmarás köd, helyenként pár száz méter alatti látótávolsággal. A rétegfelhőzetből, ködből gyenge hószállingózás, ónos szitálás alakulhat ki.

Keddre virradóan a főváros tágabb környezetében már 1 centi körüli friss hó eshet. A déli óráktól az északi megyékben többfelé havazhat. Az ország északkeleti negyedében (beleértve Budapestet is) várható 5, 7 centi friss hó. Nagyobb mennyiség az Északi-középhegység nyugati felén eshet.

Délután a gyenge havazás ónos esőre vált a Győr-Dunaújváros-Debrecen vonaltól délre, késő este pedig a Dél-Dunántúlon több milliméternyi ónos eső eshet. Mint korábban megírtuk, szerdán, csütörtökön marad a csapadékos idő (hó, havas eső, ónos eső), pénteken viszont napközben a déli, délnyugati országrészben már 10-12 fokot is mutathatnak a hőmérők. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik