Belföld

Ítél az idő: -20 fok alá hűlhet a levegő

Beállt a hidegpárna, azaz marad a borús, ködös és nagyon hideg idő.

Vasárnap az ország túlnyomó részén borult, párás, foltokban ködös idő valószínű. Az Északi-középhegységben lesznek derült helyek, a 7-800 méternél magasabb tájakon felhőtlen, napos idő várható. Sűrű, zúzmarás köd főleg a magasabban fekvő dombvidéki, hegyvidéki területeken fordulhat elő, máshol legfeljebb foltokban alakulhat ki.

A rétegfelhőzetből gyenge hószállingózás, ónos szitálás bárhol kialakulhat.

A változó irányú szél gyenge marad. (Ez nem kedvez a levegő minőségének. A fővárosban továbbra is érvényes a szmogriadó tájékoztatási fokozata.)

A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és -10 fok között valószínű. Késő estére a borult helyeken -4, -12 fok közé, a derült tájakon -15 fok köré hűl le a levegő, de az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés adott ki vasárnapra és hétfőre két megyére (Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves) az extrém hideg miatt. Mint írták,

a kevésbé felhős, hóval borított északkeleti tájakon többfelé -15, helyenként -20 fok alá süllyedhet a hőmérséklet.

Hétfőn többnyire borult lesz az ég, hószállingózás, ónos szitálás is előfordulhat. Gyenge marad a változó irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5, -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2, -7 fok között valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik