Belföld
tanar(430x286)(2).jpg (tanár, )

Több mint két éve rosszul van bejegyezve a Nemzeti Pedagógus Kar

24.hu
24.hu

2017. 01. 27. 15:35

Korábban a témában:

2014 utolsó napján jegyezték be hivatalosan a Nemzeti Pedagógus Kart.

Nemzeti Pedagógus Kar

Felállításáról 2013 augusztusában döntöttek – az állami és önkormányzati fenntartású köznevelési intézményekben pedagógus munkakörben, közalkalmazottként foglalkoztatottak önkormányzattal rendelkező köztestülete. A jelképévé a pitypangot választó kar tagja az a pedagógus, aki az állami és önkormányzati fenntartású köznevelési intézményekben pedagógus munkakörben történő foglalkoztatásra szóló kinevezést kapott.

A Nemzeti Pedagógus Kar fő feladatként ellenőrzi a közösségi szolgálat szervezését, valamint működteti az ehhez kapcsolódó tanácsadó és információs rendszert, véleményezési és javaslattételi jogot gyakorol a köznevelést és pedagógusképzést érintő jogszabályok megalkotása és módosítása során. Megalkotja alapszabályát, valamint a pedagógusok etikai kódexét.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete viszont ellenezte a kar létrehozását, mert szerintük ezzel korlátozták a tanárok szabadságát.

Kiss László MSZP-s képviselő szúrta ki, és a 444 írta meg, hogy míg a törvény szerint a kar köztestület, és honlapján önmagát is ennek nevezi, addig csak sima egyesületként van bejegyezve. A gyakorlatban nagy különbség nincs a kettő között, de a köztestület egy komolyabb forma.

Kiss megkérdezte Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy mi tesz a törvénytelen állapot ellen. Szerinte neki nem volt feladata ezzel, mert a dolog nem hozzá tartozik, de azért szólt Fővárosi Törvényszéknek, hogy javítsák ki a hibát.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.