Közélet
Budapest, 2014. június 14.
Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar megválasztott elnöke az alakuló ülésen, a Földművelésügyi Minisztérium Darányi-termében 2014. június 14-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Nemzeti Pedagógus Kar kiáll a Köznevelési Kerekasztal mellett

24.hu
24.hu

2016. 03. 20. 17:44

A kormány által létrehozott szervezet szerint is vannak gondok, de úgy vélik, azokat csak tárgyalások útján lehet megoldani.

Azok a tényleges szakmai megoldások, amelyek az oktatási rendszer hatékonyabb működését elősegítik, csak a jogszabályok adta lehetőségek közt, tárgyalások útján születhetnek meg – közölte a Nemzeti Pedagógus Kar vasárnap az MTI-vel.

A kormány által létrehozott szervezet szerint a Köznevelési Kerekasztal alkalmas lehet arra, hogy érdemi javaslatokkal segítse a döntéshozókat a szükséges változtatások meghozatalában. Hozzátették: azért dolgoznak a kerekasztali munkacsoportokban, hogy a lehető leghamarabb a kormány elé lehessen terjeszteni a jogszabály változtatást igénylő tervezeteket.

Kiemelték: a pedagóguskar küldöttei gyakorló pedagógusként, és a környezetükből kapott információk alapján az elmúlt két évben többször jelezték, hogy egyre nehezebb a mindennapi munka elvégzése az intézmények és a kollégák számára is. Mint írják, egyáltalán nem lehetnek elégedettek azzal, hogy e jelzések ellenére lassan, és csak az erősödő civil kezdeményezések hatására kezdett érdemben tárgyalásokat a kormányzat.

A megkezdett munka eredményes folytatásához szükség van mindenkire, aki szervezett keretek között szeretne tenni az oktatás ügyéért – írják. Ezért azt kérik, hogy a most sorra kerülő területi választásokon a pedagógusok megválasztható küldöttként, és szavazóként is segítsék a kar feladatainak eredményesebb elvégzését. (MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.