Belföld

Nem akarja az adóját visszakérő férfi, hogy kifizessék büntetését

Megírtuk, Szentesi Kálmán visszakérte a befizetett adóját az államtól, mert nem arra költik, amire szerinte kellene. A cikket kedden hozta le a 444 és a férfi a lapnak elmondta, még aznap több száz üzenetet kapott a férfi.

Elmondta, nagyon sokan írtak neki, és kivétel nélkül pozitív üzeneteket kapott. Sokan fejezték ki aggodalmukat ismeretlenül is miatta, sokan pedig elmondták, a saját biztonságuk miatt nem mernének hasonlóba kezdeni.

Sokan írtak Szentesinek, hogy összedobnák neki a NAV-büntetést. Ez egy leírhatatlan érzés, de teljesen felesleges kezdeményezés,

mert nem a büntetésem a történet kulcsa

– írja.

A büntetéssel eleve számoltam, teszi hozzá.

Az RTL Klub Híradójával a NAV-ot felügyelő Nemzetgazdasági Minisztérium azt közölte, nem a férfi véleménye, hanem az igénylés jogosulatlansága miatt rótták ki a büntetést. Ezzel egyébként Szentesi Kálmán is egyetért, ezért azt kéri, hogy ne dobják össze a büntetését.

A polgári engedetlenségnek egyébként épp ez is a lényege, hogy az engedetlen polgár nem megúszni akarja a szankciókat, hanem büszkén vállalja azokat, mert hiszi, hogy igaza van. Én is ezt hiszem. Ezért csak akkor kövesse bárki is az én utamat, ha a következményeket is vállalni tudja/meri/akarja.

Szentesi azt mondta a 444-nek:

Remélem mindenki érti, hogy én igazából nem a NAV-val állok harcban. De mivel ők gyűjtik az adót, hát tőlük is kellett visszakérnem. És még csak az sem lenne igaz, ha azt mondanám, hogy én az állammal vagy a kormánnyal állok harcban. Én leginkább az apátiával és a közügyeket illető teljes fogalmatlansággal állok harcban.

Úgy veszi észre, kedd óta többet beszélgettek az emberek arról, hogy mi is az a közpénz. A Facebook-posztban arról is ír, mit javasol azoknak, akik nem akarnak hozzá hasonló módon szembeszállni az adóhivatallal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik