Belföld

Józsefváros előre tudja, hogy reprezentatív lesz a kerületi konzultáció eredménye

Nemrég megírtuk, dr. Kocsis Máté konzultációra hívta a kerületének lakosait. Megkérdeztük a Józsefvárosi Önkormányzatot, mit várnak a kérdőívektől.

Elsőként arra voltunk kíváncsiak, hogy vajon reprezentatívnak tekinthetőek-e majd a válaszok – pláne úgy, hogy ezeket az íveket többnyire azok töltik ki, akiknek valamilyen problémájuk van, és ennek hangot kívánnak adni.

Az önkormányzat szerint

mivel a kérdőívet minden 18 év feletti, Józsefvárosban állandó lakcímmel rendelkező állampolgár megkapta, így a visszaérkező válaszok reprezentatívnak tekinthetőek.

Ez mondjuk abból a szempontból nem igaz, hogy nem válaszol majd mindenki: ha csak három ember tölti ki a felmérést, és mindhármat zavarja a II. János Pál pápa téri kutyakaki, nem biztos, hogy az egész kerületre igaz ez. Józsefváros ez ellen azzal érvel, hogy

egy választás alkalmával is az történik, hogy a véleményt nem nyilvánítók a döntést rábízzák azokra, akik választ adnak a kérdésekre.

Egyébként teljesen mindegy, mi jön ki a válaszokból, azt az önkormányzat magára nézve irányadónak tekinti, és az eredmények mentén alkot majd új szabályozást.

Ez akkor is igaz, ha mindenki azt válaszolja, minden szép és jó Józsefvárosban.

Rákérdeztünk, publikusak lesznek-e a felmérés eredményei, és kiderült: az önkormányzat tájékoztat majd minket róluk.

Fejléckép: Google Street View

Ajánlott videó

Olvasói sztorik