Belföld

Brutálisabb volt a Margit hídi késelés, mint ahogy eddig tudtuk

Vádat emelt az ügyészség négy fiatallal szemben, akik tavaly áprilisban a Margit hídon kiraboltak egy 29 éves férfit, majd ezután még az egyikük egy késsel többször megszúrta. Csoportosan elkövetett rablás bűntette – ezért állítják a társaságot bíróság elé, a szurkálónak pedig felelnie kell életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt is.

A támadás tavaly áprilisban történt, egy szombati napon, a hajnali órákban. Akkor még annyit lehetett tudni,  hogy a hídon egy a lábán erősen vérző embert találtak, aki elmondta, hogy többen támadtak rá, megszúrták és elvették a zenelejátszóját. A sérültet a mentők kórházba vitték, méghozzá életveszélyes állapotban. A nyomozóknak sikerült azonosítani a társaság tagjait, négy kamaszt.

A Fővárosi Főügyészség csütörtöki tájékoztatásából újabb részletek derültek ki: eszerint a támadás azzal kezdődött, hogy az egyik vádlott odalépett a fiatalemberhez, és leverte a sapkáját a fejéről és felszólította, hogy adja nekik a fülhallgatóját. Ő erre nem volt hajlandó és ezt meg is mondta a kötekedőknek. Erre “válaszul” ketten nekiszorították a kőkorlátnak.

A férfi megpróbált kitérni és elmenekülni, ekkor azonban az egyik támadó a vállánál fogva földre vitte, majd egy másik társa arcon vágta. Ezután a társaságból ketten is megrúgták a földön fekvő embert, az időközben földre esett fülhallgatóját pedig eltették.

Az ügyészség közölte,

ezután hárman elindultak, de az egyik támadó nem. Ott maradt a földön fekvő fiatalember mellett, előkapott egy kést, és többször szúrt. Az  egyik a combján lévő fő artériát érte. A férfi rengeteg vért vesztett, életveszélyes állapotba került. Életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. A négy fiatalkorúval szemben végrehajtandó szabadságvesztést indítványoztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik