Belföld

Gyilkoltatni akart a vád szerint a fiatal budapesti jogász – ítéletet hirdetnek

bilincs, öltöny, politikus (Array)
bilincs, öltöny, politikus (Array)

Ítéletet hirdet a Fővárosi Törvényszék egy fiatalember – bizonyos dr. F. V. ügyében – csütörtökön, aki a vád szerint fizetett volna azért, hogy végezzenek anyja üzlettársával. Emberölés előkészülete miatt ül a vádlottak padján.

A rendőrség még 2014 őszén számolt be az akkor 26 éves fiatalember elfogásáról. A Budapesti Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy a háttérben elszámolási vita állt, illetve hogy F. V. mindent megtett, hogy a terve megvalósuljon: nagyobb összegű valutát kért kölcsön, hogy a felbérelt emberek elrabolják és megöljék az illetőt.

Az ügyről azóta újabb részletek derültek ki. Eszerint a vádlott anyja többségi tulajdonosa és ügyvezetője volt egy fővárosi bevásárlóközpontban magánorvosi rendelőt üzemeltető cégnek. A másik tulajdonos egy nő volt, aki férje – a sértett – révén 2013 nyarától jelentős összeget, körülbelül 100 millió forintot fektetett a kft.-be.

A vádlott anyja 2014 nyarán igen magas összeget kért kölcsön a férfitól, de nem kapott. A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint az érintettek között emiatt, illetve a cég működésével kapcsolatban vita alakult ki, amelybe bekapcsolódott a fiatalember.  A vád szerint ezután folyamatosan zaklatta a nőt és férjét,  illetve fenyegetéssel is próbálkozott. Végül úgy döntött, megöleti a férfit.

Egy biztonsági iroda kapta a megbízást, hogy „oldja meg a problémát”. A tervét lassanként adagolta a biztonsági cég képviselőjének. Abban bízott, hogy a cégcsoport – az üzlettárs halála után – édesanyja üzletrészéért cserébe több százmilliós összeget fizet ki.

„A vádlott megosztotta a biztonsági iroda képviselőjével azt is, hogy fizetségként  mekkora összegben állapodott meg egy bűnözői csoporttal, valamint azt is, hogy miben állapodtak meg arra az esetre ha a sértett eltűnésének gyanúja a vádlottra terelődne és őt előzetes letartóztatásba helyeznék”

Rövid idő elteltével a közvetítéssel megbízott biztonsági iroda azonban felmondta a megállapodást és értesítette a rendőrséget.

A fiatalembert – akiről megtudtuk, hogy jogász végzettségű – a Vécsey utcában kapták el az egyenruhások 2014 októberében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik