Belföld

Busztragédia: hiába utaztak Veronába a hozzátartozók, nem láthatják a sérülteket

Hiába utaztak a hozzátartozók Veronába, a két válságos állapotban fekvő sérült közvetlen közelébe nem engedik őket az olasz hatóságok – tudta meg a Bors. Ez annyit jelent, hogy a hatóságok nem adtak lehetőséget a vizuális azonosításra, a két kómában tartott sérültet DNS alapján azonosítják.

A lap értesülései szerint a buszbaleset áldozatainak családja emiatt nem ka­pott máig sem hivatalos értesítést szerettéről.

Szijjártó Péter szerdán elmondta: az azonosítást rendkívüli módon megnehezíti a tűz miatti roncsolódás, így bár korábban arról volt szó, hogy szerda-csütörtökre befejeződhet az eljárás, valószínűleg elhúzódik a jövő hétre is, és a holttesteket is akkor hozhatják haza. Hozzátette, egyelőre nem tudják mi okozta a balesetet. Korábban Óberling József rendőr ezredes arról beszélt, lehet, hogy ez sosem derül ki.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulóinak és kísérőiknek tragikus balesete Ferenc pápát is megérintette: az egyházfő együttérzését fejezte ki a baleset minden érintettjének, az áldozatok családtagjainak és a sérülteknek. A részvéttáviratot a pápa nevében Pietro Parolin bíboros-államtitkár juttatta el Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érseknek. A pápa a Szinyei Merse Pál Gimnázium egész közösségére és valamennyi gyászolóra a béke és erő isteni áldását kéri.

Múlt péntek éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik