Belföld
Budapest, 2013. július 7. 
A 91. Magyar Derby mezõnye a budapesti Kincsem Parkban 2013. július 7-én. Balról: Fejes Lajos, Malibu nyergében, Fézer Róbert, Delinda nyergében, Jaroslav Linek, Mayday nyergében, Benjamin Klös, Teno nyergében, Katarina Barborikova, Diplomata nyergében, Kozma István, Esti Csillag nyergében, Erwin Dubravka, Havanna nyergében, Tímár Zsuzsa, Clouded Vision nyergében, Stanislav Georgiev, Akaba nyergében és Kerekes Károly, Alcobal nyergében.
MTI Fotó: Beliczay László

Ma eldől, mik lennének a budapesti olimpia helyszínei

24.hu
24.hu

2017. 01. 25. 06:46

A 2024-es budapesti olimpiai pályázat alapját képező helyszínkiválasztási javaslat végleges változatáról, valamint a fővárost és a kerületi önkormányzatokat együttesen megillető források idei megosztásáról is dönthet mai ülésén a Fővárosi Közgyűlés.
Korábban a témában:

A helyszínkiválasztási javaslat változtatásai között szerepel például, hogy

  • a Kincsem Parkban ideiglenes öttusaközpontot alakítanának ki az olimpia idejére,
  • a mountainbike-versenyeket pedig az eredetileg is tervezett helyszínen, a Testvérhegyen tartanák meg, nem a Hármashatár-hegyen.

A forrásmegosztásról szóló előterjesztés szerint a kerületi önkormányzatokat összesen 110 milliárd forint, míg a fővárosi önkormányzatot 129,4 milliárd forint illeti meg ebben az évben.

A Fővárosi Közgyűlés várhatóan több mint harminc előterjesztés tárgyal majd meg.

A testület felkérheti Tarlós István főpolgármestert és az Alstom metrókocsik beszerzését vizsgáló ideiglenes bizottság elnökét, Borbély Lénárdot, hogy kíséreljék meg az Európai Csalás Elleni Hivatal a 4-es metróépítésre vonatkozó jelentésének beszerzését, és vizsgálják meg, hogy indokolt-e a bizottság munkájának esetleges továbbfolytatása. A napirenden szerepel az Alstom-bizottság jelentésének megtárgyalása is. (MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Újabb furcsaság a TV2-n A Piramisban

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.