Belföld

Marad a kemény tél: köd és -15 fok miatt adtak ki figyelmeztetést

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (MET) előrejezése szerint kedden az ország legnagyobb részén ismét borult, párás, foltokban ködös idő valószínű, de az Észak-Alföldön és az Északi-középhegységben lehetnek derült területek és időszakok is.

A ködben, illetve az alacsonyszintű felhőzetből ónos szitálás, hószállingózás is előfordulhat.

A Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon helyenként megélénkülhet az északi szél. A csúcshőmérséklet -3 és -8 fok között valószínű. Késő estére általában -6 és -12 fok közé hűl le a levegő.

Figyelmeztetés

A Dunántúlon csak helyenként, a Dunától keletre azonban nagyobb területen előforduló sűrű zúzmarás köd ma napközben csak lassan ritkul. A borult, ködös tájakon ónos szitálás, illetve hószállingózás előfordulhat. Az Északi-középhegység vastag hóval borított részein néhol -15 fok körül alakulhat a hőmérséklet a reggeli, kora délelőtti órákig.

A MET kedd éjfélig tartós, sűrű köd miatt Pest, Bács-Kiskun, Békés, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyékre, extrém hideg és sűrű köd miatt pedig Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyékre adott ki figyelmeztetést.

Forrás: met.hu
Forrás: met.hu
Forrás: met.hu
Forrás: met.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik