Belföld

Az 1,3 milliárdos segítség nem volt elég, újabb haladékot kapott a roma önkormányzat

orbán viktor cigányönkormányzat (orbán viktor, balog zoltán, pintér sándor, farkas flórián, )
orbán viktor cigányönkormányzat (orbán viktor, balog zoltán, pintér sándor, farkas flórián, )

A korábbinál is méltányosabb fizetési feltételek mellett törlesztheti adósságát az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) – tudta meg a Magyar Nemzet. A keddi lapszámban megjelent cikkben, a Miniszterelnökség tájákoztatása alapján arról írnak, hogy bár decemberben a kormány “speciális támogatás” címén 1,3 milliárd forintot elengedett a szervezet adósságából, most újabb könnyítést kaptak.

A kormány ugyanis elfogadta az ORÖ által meghatározott fizetési ütemezést, így még 10 hónapon át csak  havi 7 milliót törlesztenek, a novemberre eső részlet viszonyt már 250 millió forintra rúg majd. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) így 316 millió forintot kap a szervezettől.

Május helyett év vége

Az ORÖ-nek a korábbi megállapodás szerint idén májusig kellett volna kiegyenlíteni 1,6 milliárd forintos  tartozásukat. A pénzt a Farkas Flórián miniszterelnöki biztos nevéhez köthető Út a munka világába felzárkóztatási program után kellett volna visszaadni.

A Magyar Nemzet korábbi értesülései szerint az ORÖ nem csak az Emminek tartozik: további félmilliárd forintos kötelezettséget szedtek össze több minisztérium, magáncég és ügyvédi iroda felé – tehát csaknem egymilliárd forintos adósságot görgetnek maguk előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik