Belföld

A gyász uralja a hétfői újságok címlapját

A maga módján minden nyomtatott lap méltóképp emlékezett meg a szörnyű olaszországi buszbalesetről. A fekete uralta a címlapokat.

Miközben épp a Kossuth téren emlékeznek meg az állami vezetők arról a 16 emberről, akik tragikus körülmények között meghaltak a veronai buszbalesetben, a magyar sajtót is eluralta a szörnyű karambol. A hétfő reggeli lapok mindegyikén a veronai borzalom szerepel a címlapon, változatosan oldották meg az újságok a dolgot.

  • A Magyar Hírlap címlapja lett tán a legformabontóbb a maga egyszerűségével: “Gyász” – írták ki nagy betűkkel, majd ömlesztve következnek a részletek.
  • A Magyar Idők az egyik sérült Honvédkórházba érkezéséről készült fotót tette ki azzal a címmel, hogy “Egy nemzet gyászolja az áldozatokat“. A jobb felső részen egy gyászszalagot is elhelyeztek. A lap más, kül- és belpolitikai témákkal is foglalkozott hajtás alatt.
  • A Népszava is a hangsúlyos fénykép vonalát és a hasonló címadási elvet követte: egy, a tegnapi gyertyagyújtáson készült fotó, valamint a “Gyászol az ország a baleset után” cím uralták a címlapot.
  • A Blikk is gyászlogóval jelent meg, ők a hős testnevelő tanár történetét emelték ki fekete háttérrel (“Lángok közé rohant a hős tanár, hogy mentse diákjait“). A hajtás alatt még megemlítik Torgyán József halálát és Tahi-Tóth László kórházi kezelését is.
  • A Bors is a tornatanárral nyit, náluk az egész oldalt a tragédia uralja. A cím: “Saját gyermekeit nem tudta kimenteni a hős tanár“.

16215739_10211500754095454_868919881_n

Ajánlott videó

Olvasói sztorik