Belföld

Olasz buszbaleset: saját verssel búcsúztak osztálytársai a siófoki diáktól

Siófoki diák és édesanyja is meghalt az olaszországi buszbalesetben. Barátok, volt osztálytársak, tanárok, ismerősök városi képviselők, mintegy 150-en gyűltek össze a siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola előtt, hogy virágokkal és gyertyákkal róják le kegyeletüket, írja a sonline.hu. 

A 16 éves fiú általános iskolai osztálytársai saját verset írtak barátjukról, amit az iskola lépcsőjén olvasták fel.

Az ismerősök beszámolói szerint anya és fia a busz első felében utazott, a fiú nevelőapja a busz hátsó felében ült, ő túlélte a balesetet és a hírek szerint vasárnap estére haza is érkezik a városba.

A család kérésére a volt osztálytársak által szervezett iskolai megemlékezést követően 18 órakor a lakás előtt is gyertyák gyúlnak az elhunytak emlékére.

A megemlékezés hétfőn a Baross Gábor Szakgimnázium és Szakközépiskolában folytatódik. Az intézmény honlapján így emlékeznek elhunyt diákjukra:

Balázs, az életvidám, mosolygós, kedves diákunk másodéves informatika szakos tanulója volt iskolánknak. Példakép volt Ő: a legjobb barát, kiváló osztálytárs, okos tanítvány, nagy sportreménység, aki alig egy hónappal ezelőtt vette át az „Iskolánk büszkesége” elismerő oklevelet a Shinkyokushin Karate Európa-bajnokságon elért VIII. helyezéséért. Fiatal diákunk elvesztése mindannyiunknak megrendítette a lelkét, nincsenek szavaink a fájdalmunk kifejezésére.

A megemlékezésen készült képeket a sonline.hu-n nézhetik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik