Belföld

Egy rakás kokainnal a gyomrában érkezett Budapestre, vádat emeltek ellene

Vádat emeltek egy 30 éves bissau-guineai állampolgárságú férfi ellen, aki több mint egy kilogramm kokainnal a gyomrában érkezett Budapestre. Ha bűnösnek találják, öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt – tudtuk meg a Fővárosi Főügyészségtől szerdán.

A vádirat szerint a csempész tavaly év elején került kapcsolatba egy Görögországban élő ismeretlen személlyel, aki rávette az anyagi nehézségekkel küzdő vádlottat arra, hogy 5000 euróért cserébe drogot szállítson Dubajból Budapestre, a testében.  A férfi 2016 májusában utazott Dubajba, ahol átvette a 110 darab, összesen mintegy 1,1 kilogramm kokaint tartalmazó kapszulát, amit másnap hajnalban egy helyi szállodai szobában nyelt le. A gépe még aznap reggel elindult Magyarországra.

A vádlott 2016. május 9-én érkezett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, ahonnan taxival ment egy VIII. kerületi hotelhez, hogy kiürítse a kapszulákat a szervezetéből és odaadja azokat a megbeszélt személynek. Ám amikor kiszállt a taxiból, a rendőrök lecsaptak rá.

A férfi előzetes letartóztatásban várja a tárgyalását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik