Belföld

Étlen-szomjan, láncra verve tartott kutya miatt tettek feljelentést

Az állatvédők a rendőrség segítségét kérték, de már nem találták a kutyát a helyszínen.

Állatkínzás miatt tettek feljelentést a Békés megyei Sarkadon, ahol a mínusz tíz fokban láncra verve, enni- és innivaló nélkül tartottak egy német juhászkutyát. Erről egy gyulai önkormányzati képviselő, Balogh Lajos osztott meg videót a Facebookon, amit több tízezren láttak és százak osztottak meg.

Balogh a Beol.hu-nak elmondta: a videóval a felelős és megfelelő állattartásra akarta felhívni a figyelmet, és arra is, hogy a körülmények miatt ingerültté vált kutya bárkit megtámadhat, mert úgy volt kikötve, hogy a járdán sétálókat, de még az úton lévőket is elérheti. A tavalyi év eleje óta egyébként tilos tartósan kikötve tartani a kutyákat.

A Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány tett feljelentést az ügyben, a szervezet elnöke, Kovács Violetta szerint egyértelmű, hogy a kutya élete veszélyben volt. Nem csak enni- és innivalót, de meleg és fedett búvóhelyet sem biztosítottak az állatnak. Mivel helyben nincsenek önkénteseik, a rendőrség segítségét kérték, de a hatóságok már nem találták meg a kutyát a helyszínen.

A Sarkadi Rendőrkapitányság feljelentés-kiegészítés keretében gyűjt információkat, adatokat a történtekről. A városban terjedő pletykák és Kovács Violetta szerint is elképzelhető, hogy a kutyát lopták, de a rendőrség szerint erre semmi nem utal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik