Belföld

Eltakarítással fenyegeti Németh Szilárd azokat, akik szembemennek a kormánnyal

A Fidesz frakcióvezető-helyettese nyíltan hadat üzent a civileknek. Elismerte, hogy Trump miatt kaptak vérszemet.

Élesen kikelt a civil szervezetek ellen Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezetője. A politikust arról kérdezték sajtótájékoztatóján, hogy egyes hírek szerint törvényjavaslat készül a civil szervezetek vezető tisztségviselőinek vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségéről. Kedden a brit Guardian is írt arról, hogy Magyarországon kormányzati offenzíva indulhat azon – főként jogvédelemmel foglalkozó – civil szervezetek ellen, amelyek külföldi támogatásban részesülnek.

Németh ezzel kapcsolatban cirkalmas kirohanást intézett, az MTI beszámolója szerint úgy fogalmazott, hogy

a Soros-birodalom álciviljeit azért tartják fenn, hogy a globális nagytőkét és a politikai korrektség világát átnyomják a nemzeti kormányok fölött.

Szerinte például megengedhetetlen, hogy „ezerrel támadják” ezek a szervezetek az „illegális bevándorlással” kapcsolatos kormányzati álláspontot.

Ezeket a szervezeteket minden eszközzel vissza kell szorítani, és azt gondolom, hogy el kell innen takarítani. És most ennek, úgy érzem, eljött a nemzetközi lehetősége Donald Trump amerikai elnökké választásával

– mondta, alátámasztva ezzel a fentebb idézett Guardian-cikket, amely szintén arra a következtetésre jut, hogy Trump hatalomra kerülésével az amerikai külügy már nem fog ezen szervezetek mellé állni. A konkrét törvényjavaslattal kapcsolatban Németh Szilárd kijelentette: minden ilyet támogatni fognak.

A tervezet célja, hogy tisztán lássunk

– jelentette ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik