Belföld

Orbánék alatt egy falunyi ember fagyott meg

fagyhalál (fagyhalál)
fagyhalál (fagyhalál)
Az MSZP ezért hetedszer is kezdeményezi a Fagyhalál Elleni Alap létrehozását.

2016 őszétől december végéig 80 ember fagyott meg Magyarországon, közülük 27-en a lakásukban. Az MSZP szerint ez igazolja, hogy égetően szükség van egy Fagyhalál Elleni Alapra, amelynek létrehozására a párt már hatszor tett javaslatot a Parlamentben, de a Fidesz-KDNP még napirendre sem volt hajlandó venni a kezdeményezést.

A szocialisták szerint amióta Orbán Viktor kormányoz, több mint 1200, vagyis egy falunyi ember fagyott meg Magyarországon. Az MSZP hetedszer is benyújtja javaslatát.

Az emberek fagyhalála ugyanis nem pártpolitika, hanem tragédia.

Az MSZP korábbi javaslata szerint a Fagyhalál Elleni Alap elsődleges bevételi forrása az állami energetikai társaságok éves adózott eredményének 50 százaléka lehetne. Támogatást kaphatna mindenki, akinek bejelentett lakása van és családjában a kérelem benyújtása előtti hónapban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladta meg a minimálbér nettó összegét.

A Fidesz két éve azzal utasította el a javaslatot, hogy már így is minden segítséget megkapnak a rászorulók, nemcsak a téli fűtéshez, hanem a szociális étkeztetéshez is, a rezsicsökkentésnek köszönhetően átlagosan 25 százalékkal kerül kevesebbe a fűtés, mint korábban, a legrászorultabbakat ingyenes tűzifával és szénnel segítik több mint kétezer kistelepülésen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik