Belföld

Fidesz: nincs szükség a fagyhalál elleni alapra

A kormánypárt szerint szocialisták kormányzásával szemben ma minden segítséget megkapnak a rászorulók, nemcsak a téli fűtéshez, hanem a szociális étkeztetéshez is.

A kormánypárti képviselőcsoport közleményben reagált az MSZP kezdeményezésére, amelyet Lukács Zoltán hétfői sajtótájékoztatóján jelentett be. A szocialisták ismét a fagyhalálok megelőzésére szolgáló pénzügyi alap létrehozását kezdeményezik. Az ötletet eddig ötször szavazta le a Fidesz.

A Fidesz-frakció álláspontja szerint a rezsicsökkentésnek köszönhetően átlagosan 25 százalékkal kerül kevesebbe a fűtés, mint korábban, a legrászorultabbakat pedig ingyenes tűzifával és szénnel segítik több mint kétezer kistelepülésen.
A hárommilliárd forint értékű ingyenes tüzelőanyagot az önkormányzatok osztják szét, előnyt élveznek a kisnyugdíjasok, a halmozottan hátrányos helyzetű és gyermeket nevelő családok.

Hozzátették: a kormány minden eddiginél többet fordít a szociális tűzifaprogramra, a hajléktalanellátásra, az utcai ellátás működtetésére, a rászorulók étkeztetésére, valamint a foglalkoztatási és felzárkóztatási programokra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik