Belföld
Budapest, 2016. november 24.
Steril kamra a fõvárosi Egyesített Szent István és Szent László Kórházban, a Gyermekhematológiai és Õssejt-transzplantációs osztályon 2016. november 24-én. Ezen a napon az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány 30 millió forintos támogatást adott át technikai újításokra a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat számára a kórházban.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Áprilistól az állam kezeli a kórházak pénzügyeit

24.hu
24.hu

2017. 01. 05. 06:34

A fenntartó Állami Egészségügyi és Ellátó Központ (ÁEEK) veszi át április 1-jétől a kórházak pénzügyi-számviteli feladatait, az érintett területen dolgozókkal együtt; az ÁEEK a héten levélben értesítette a döntésről a kórházigazgatókat - közölte csütörtöki számában a Magyar Idők.
Korábban a témában:

A cikk szerint ezzel az ország 109 kórházából, azon belül is a gazdasági területről kiemelik a pénzügyeseket, akiknek a jövőben a fenntartó lesz a munkáltatójuk, miközben fizikailag továbbra is az adott kórházban dolgoznak majd.

A napilap idézi az ÁEEK levelét, miszerint az átcsoportosítás célja, hogy

a kórházak költségcsökkentéséhez egységesen járuljon hozzá az ÁEEK.

A kórházak gazdálkodási önállósága nem változik, a rendelkezésre álló források feletti döntések befolyásolása nem cél.

A kórházigazgatók igen rövid határidőt kaptak arra, hogy megküldjék a fenntartónak az érintett dolgozók számáról és az általuk ellátott feladatokról a listát: ezt pénteken a munkaidő végéig kell megtenniük.

2015. őszi hivatalba lépésekor Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár egyik fő vállalása a kórházigazgatók felett álló kancelláriarendszer kiépítése volt, a kormány azonban úgy döntött: csak a választások, vagyis 2018 áprilisa után születik döntés a kórházi kancelláriákról. Ónodi-Szűcs Zoltán azonban még tavaly jelezte, hogy ennek ellenére 2017-ben megkezdi az új struktúra megalapozását, megerősítve a kórházakat fenntartó ÁEEK-et – emlékeztet a Magyar Idők. (MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

Kommentek

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.