Belföld

Szegeden elrendelték, Nyíregyházán visszavonták a szmogriadót

Az autóhasználat és a fűtés visszafogását kérik.

Kedden elrendelték Szegeden a szmogriadó tájékoztatási fokozatát a szálló por magas koncentrációja miatt. Az érintetteket arra kérték, hogy mérsékeljék a szilárd- és olajtüzelésű fűtőberendezések használatát, illetve az ezeket alkalmazó ipari létesítmények negyedével csökkentsék füstgáz-kibocsátásukat. A gépjárműhasználókat is megkérték, hogy válasszák inkább a tömegközlekedést.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint csak csütörtöktől várható Szegeden olyan időjárás-változás, amely nyomán csökken a légszennyezés.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az ország több pontján annyira szennyezett a levegő, hogy az ÁNTSZ az egészséges embereknek sem tanácsolja, hogy hosszabb ideig a szabad levegőn tartózkodjanak. Az aktuális helyzet az Országos Környezetegészségügyi Intézet térképén nyomon követhető.

Több városban, így Budapesten, Miskolcon, Sajószentpéteren, Debrecenben, és Nyíregyházán hétfőn elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, de az intézkedést Nyíregyházán kedden visszavonták. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik