Belföld

Különös kegyetlenséggel ölt az arlói fiatal

Hamarosan bíróság elé állítanak egy 20 éves fiatalt, aki a vád szerint különös kegyetlenséggel ölte meg ismerősét Arlón még 2015 őszén. Az ügyészség kedden közölte, hogy vádat emeltek az ügyben.

A vádiratban az áll, hogy a tragikus támadás az arlói búcsúban történt még 2015 szeptemberében. Az érintettek két külön társasággal mulattak, de a falu kocsmájában egymás mellé keveredtek. Mindketten erősen ittasak voltak. A 67 éves áldozat az esti órákban el akart indulni haza, de állapota miatt a pultos nem akarta odaadni neki a biciklijét.

A fiú – a későbbi támadó – felajánlotta, hogy hazaviszi, és még egy italra is meghívta. Együtt indultak el az idős ember házához, a kerékpárt a vádlott tolta, másik kezével pedig a részeg áldozatot támogatta. Útközben azonban összevesztek, és

a fiatal vita közben földre lökte a férfit, többször fejbe rúgta és többször nagy erővel ráugrott a nyakára és a testére, majd a sorsára hagyta.

A zajt meghallotta egy ott lakó férfi és kiment az utcára. Ő értesítette a mentőket, akik azonban már nem tudták az idős férfi életét megmenteni.

A fiú nem sokkal később visszatért a helyszínre, ahol a rendőrök elkapták. A tárgyalását előzetes letartóztatásban várja, ha az ügyészségen múlik, fegyházbüntetést kap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik