Belföld

Megverték és kirabolták a nénit, majd egy ember kifosztotta

Brutálisan bánt el egy idős nővel nyáron egy rablópáros, majd amikor egy nap után egy férfi rátalált a bokor alatt fekvő nőre, ő is csak kifosztotta. Vádat emeltek ellenük.

Lenne még mit csiszolni a fővárosi Népliget biztonságán, ezt mutatja a Fővárosi Főügyészség csütörtöki közleménye is. Ugyanis vádat emeltek azok ellen, akik kiraboltak, illetve kifosztottak egy idős nőt a parkban még a nyáron.

Még június 21-én figyelt fel egy 58 éves férfi és egy 48 éves nő az idős hölgyre a Stadionok buszállomáson. Beszélgetésbe elegyedtek a 86 éves nővel, felajánlva azt is, hogy viszik a táskáit. Villamossal elkísérték a Népligetig, ott egy néptelen helyre mentek vele, ahol

a férfi többször megütötte a nénit, majd kitépte a kezéből a táskáját, amiben a pénzét tartotta.

A földön fekvő nő ujjairól lehúzta a gyűrűket, füléből kitépte a fülbevalót (ezek arany ékszerek voltak), majd a helyszínt biztosító társával elmenekült. Az idős asszony egy bokor alatt maradt, ahol majdnem egy napig feküdt magatehetetlenül.

A történetnek sajnos nem lett vége: az előző két támadótól függetlenül arra járó 26 éves férfi észrevette az idős nőt, odament hozzá és kifosztotta. Átkutatta a táskáját, kivette a lakcímkártyáját és a kulcscsomóját, majd otthagyta őt.

Elment a sértett lakására, hogy további értékeket szerezzen meg, de ott volt az idős nő dédunokája a lakásnál, aki felismerte a kulcscsomót a vádlott kezében.

Végül járókelők találták meg a nénit jánius 22-én este, a mentők pedig kórházba szállították őt. Arról nem ír a közlemény, milyen sérülései keletkeztek az áldozatnak. A vádiratban az ügyészség mind a rablókkal, mind a kifosztóval szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik