Belföld

Külföldiek ölhették meg a soroksári futónőt

Nem zárják ki, hogy az idén októberben, a Népligetben holtan talált nőt is ugyanazok gyilkolták meg.

Vizsgálják a nyomozók, hogy ugyanazok a személyek ölhették-e meg a három évvel ezelőtt Soroksáron holtan talált nőt, mint azt, akit október 13-án találtak holtan a Népligetben – írja a Magyar Idők.

Októberben egy 40 éves asszony meztelen holttestére bukkant egy kutyasétáltató a Népliget egy bokros részén. A nőt brutálisan agyonverték, körme alól vélhetően a gyilkosa bőrfoszlányai kerültek elő. Három évvel ezelőtt pedig egy 36 éves családanya holttestére bukkantak Soroksár külterületén, akit szokásos kora esti futása közben támadtak meg. Őt is meztelenül találták meg, speciális matrózcsomókat használva megkötözték, megverték, megerőszakolták és megfojtották.

A kormánypárti lap úgy értesült, hogy a soroksári nő gyilkosa két férfi lehet, akik DNS-mintája nem mutat rokoni kapcsolatot. A hatóságok feltételezése szerint akár munkatársak is lehetnek, akik rendszeresen járnak Magyarországra – például dunai hajósok, vagy kamionosok.

A gyilkossággal kapcsolatban már 450 embert kihallgattak, akik az áldozattal valamilyen kapcsolatba kerültek, de úgy tudni, közülük mindenkit kizártak lehetséges elkövetőként. Még zajlik a gyilkosok DNS-ének összehasonlítása az Európai Unió adatbázisában nyilvántartott szexuális bűnözők, illetve gyilkosok DNS-ével. A magyar bűnügyi adatbázisban nem találtak egyezést – tették hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik