Belföld

A vecsési Jobbik nem tud leállni, szerintük a zsidóság rendre arcul köpi Vonát

Vona Gábor és Mirkóczki Ádám, a Jobbik elnöke, valamint szóvivője levélben üdvözölte a magyarországi zsidóságot hanuka ünnepe alkalmából. A reakciók nem maradtak el, eddig ez történt:

  • Köves Slomó ezt a gesztust annyira nem díjazta, szerinte a Jobbik számtalanszor tanúbizonyságot tett arról, hogy a hazai zsidó közösség tagjait nem tekintik a magyar nemzet egyenlő elbírálást érdemlő tagjainak.
  • Vona erre is válaszolt, azt írta, túl akar jutni a “zsidó-keresztény” ellentéten, azt üzente Köves Slomónak: Ugyanazt az egy Istent imádjuk. Ön is, én is.
  • A Vecsési Jobbik nem finomkodott: “A vecsési JOBBIK NEM üdvözli a zsidóságot a hanuka (vagy mi a f sz) alkalmából! Ha valakinek mégis ilyen eszement ötlete támadna,attól szervezetünk elhatárolódik!”
  • Vona Gábor szerinte az ilyen vallásgyalázó tartalmak még a Jobbik “kamaszkorában” sem voltak elfogadhatók. Aki így nyilvánul meg, annak távoznia kell a pártból, mondta. A Jobbik elnöke etikai eljárást indít.

Ez történt eddig. A vecsési Jobbik viszont nem hagyta annyiban a dolgot, reagáltak Vona szavaira.

Azt írták:

Nyugodt szívvel állunk az etikai vizsgálat elé. Mi identitásunkban és lojalitásunkban a párt és vezetése felé a régiek vagyunk. Mert nem értünk egyet azzal, hogy Vona Gábor századszorra is békejobbot nyújt a zsidóságnak, amire rendre arcul köpés a válasz. Egy igazi harcos csak egyszer nyújt békejobbot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik