Belföld

Ónos esőre figyelmeztetnek szombaton

Bezzeg lesznek, akiknek hó is jut szentestére!

Több megyére és Budapestre is figyelmeztetést adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat, ónos eső veszélye miatt.

Az MTI-nek eljuttatott közlemény szerint szombat kora délutánig nem valószínű veszélyes időjárási jelenség, bár sűrű, zúzmarás ködre számítani lehet a magasabban fekvő, felhőben lévő dombvidéki-hegyvidéki területeken. Szombaton késő délutántól észak-északnyugat felől gyenge frontális csapadékzóna érkezik.

Este az Észak-Dunántúlon kisebb mennyiségű eső, ónos eső várható, a középső-északi országrészben, Pest és Nógrád megye környezetében ónos eső, havas eső valószínű. Késő este az Alföld középső tájain, illetve az Északi-középhegység középső részén is lehetséges ónos formájú csapadék, fagyott eső.

Az északkeleti megyékben késő este kisebb havazás, hószállingózás valószínű, de 1-2 centinél több friss hó nem várható.

Az ónos eső veszélye miatti figyelmeztetést Budapest és Pest megyére, továbbá Fejérre, Győr-Moson-Sopronra, Hevesre, Jász-Nagykun-Szolnokra, Komárom-Esztergomra, Nógrádra, Vasra és Veszprémre adták ki. Szombaton a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -6 fok között valószínű, napközben -4 és 0 fok közti hőmérsékletre számíthatunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik