Szórakozás

Meglepetéseket tartogat az ünnepi hétvége időjárása

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (MET) előrejelzése szerint pénteken borult, párás, foltokban ködös idő várható zúzmarával, mindössze legmagasabb hegycsúcsaink (hozzávetőleg 800 méter felett) emelkedhetnek ki a felhőtakaróból.

Hószállingózás, szemcsés hó, ónos szitálás bárhol előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet késő este -5 és -2 fok között alakul.

A MET arra figyelmeztet, hogy sűrű zúzmarás köd elsősorban a magasabban fekvő, felhőben lévő dombvidéki, hegyvidéki területeken fordul elő, illetve péntek estétől a Dunántúlon néhol síkvidéken is romolhatnak a látási viszonyok. Emellett helyenként továbbra is kialakul ónos szitálás, hószállingózás.

Szombaton túlnyomóan borult, párás idő várható zúzmarás ködfoltokkal. Napközben csak hószállingózás, ónos szitálás fordulhat elő, majd

késő délutántól északkeleten havazás, havas eső főként északon másutt eső, ónos eső, fagyott eső alakulhat ki.

Mérsékelt marad a légmozgás, csak estétől erősödik meg néhol a nyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és -4 fok között alakul.

Vasárnap többnyire erősen felhős idő várható. Többfelé valószínű eső, ónos eső, főként kezdetben északkeleten havazás, havas eső, ónos eső is. A nyugatira, északnyugatira forduló szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -4 fok között várható, de reggel már -3, +3 fokra emelkedik a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +8 fok között valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik