Belföld

Megszólalt az Orbán sajtótájékoztatójáról kizavart újságíró

Aki Havasi Bertalan szerint nem is újságíró, a miniszterelnök szerint meg sorosista újságíró.

Pénteken megírtuk: Orbán Viktor sajtófőnöke kiküldte a megszűnt Népszabadság brüsszeli tudósítóját a miniszterelnök sajtótájékoztatójáról. Havasi Bertalan azt mondta: „kicsi lenne a terem, ha minden blog szerzőjét meghívnák az eseményre”, Orbán Viktor pedig már a háta mögött olyan megjegyzést tett, miszerint az újságíró, Halmai Katalin Soros Györgyöt képviseli, majd jót elkacarászott a saját kijelentésén.

Halmai Katalin szombaton „Európában” című blogján írt az esetről. Bejegyzésében rámutat arra az ellentmondásra, hogy Havasi Bertalan azzal ment neki, hogy nem is újságíró, míg Orbán épp hogy sorosista újságírónak titulálta.

Próbáljuk eldönteni, mi okozza a zavart: vagy Havasi sajtófőnök a saját szakállára állampolgározott le, vagy a miniszterelnök a velem folytatott nyájas beszélgetéséből azt szűrte le, hogy nem vagyok újságíró

– írta Halmai. Kitért arra is, hogy Havasi azt állította: Halmai Katalin „közelmúltban végzett politikai tevékenysége választ ad a kérdésre”, hogy a miniszterelnök miért sejti Soros Györgyöt mögötte.

Az újságíró kijelentette: az utóbbi időben valóban végzett politikai tevékenységet.

Többször is elmondtam nyilvános brüsszeli fórumokon, hogy a Népszabadságot nem üzleti okok miatt zárták be

– írta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik