Belföld

A berlini terrortámadás magyar sérültje: Mindenhol sérülteket láttam, akik a földön fekve jajgattak

A berlini  terrortámadásnak egy magyar sérültje is van. Guba Ágnes éppen a Zoo Garten irányából sétált a vásári bódék között, amikor a háta mögött elhaladt valami, majd óriási csattanást hallott, írja a Blikk.

A lapnak azt nyilatkozta,

a tömegben nem láttam, pontosan mi történt, csak a pánikszerűen szaladó emberek árasztották el a vásárt. Van, aki azt kiabálta, hogy tűz van, mások bombát üvöltöttek. Mindenhol szétdőlt faházakat láttam és sérülteket, akik a földön fekve jajgattak.

Ágnes olyan rosszul lett, hogy azt hitte infarktust kapott.

A könnyebb sérülteket egy épen maradt faházba vitték, a súlyosakat egyből kórházba, engem is odavittek. Kiderült, az ijedtségtől nagyon felszökött a vérnyomásom. Infúziót kötöttek be nekem, majd szirénázva siettek velem a kórházba.

A kórházban kihallgatták a rendőrök, majd hazamehetett.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, hétfő este egy eddig ismeretlen személy (vagy személyek) egy lengyel teherautóval a tömegbe hajtott a berlini Kaiser Wilhelm Emléktemplom melletti karácsonyi vásárban. Összesen 12-en haltak meg, 14 ember súlyosan megsérült.

A támadást egy lengyel kamionnal követték el, amely Olaszországból szállított acélgerendákat Berlinbe. A lengyel szállítmányozási cég egyik vezetője az AFP-nek azt mondta: a sofőr nem tudott lerakodni, arra kérték, hogy kedd reggelig várakozzon. Utoljára hétfőn délután 3 órakor léptek vele kapcsolatba, nem tudják, azután mi történt vele. Az Iszlám Állam magára vállalta a merényletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik