Belföld
tűsarok (tűsarkú, tűsarok, női cipő, vásárlás, modell, cipő próba)

Nőnek öltözve fosztott ki férfiakat a győri fiatal – öt évet kapott

24.hu
24.hu

2016. 12. 19. 12:59

Részeg férfiakat szemelt ki, és ajánlatot tett nekik. A bíróság szerint az elkövetési mód fondorlatos volt.

Egyrendbeli társtettesként elkövetett rablás, egy rendbeli kifosztás bűntettében és több rendbeli lopás bűntettében – és azokhoz kapcsolódó úgynevezett utócselekmények miatt –  bűnösnek találta a Győri Járásbíróság azt a fiatalt, aki nőnek öltözve fosztott ki férfiakat csaknem egy éven keresztül. Öt év börtönt kapott halmazati büntetésül.

A bíróság megállapította: a fiatal különböző győri szórakozóhelyeken ismerkedett meg kiszemeltjeivel. Olyan férfiakat keresett, akik ittasak voltak. Nőnek öltözött és felajánlotta – ahogy a törvényszék fogalmaz – szexuális szolgáltatásait, majd átkutatta a zsebeiket, hogy megszerezze a náluk lévő értékeket, telefont, pénztárcát, ékszereket. 2014. májusa és 2015. áprilisa között húsz alkalommal fosztott ki férfiakat így.

De nem “csak” emiatt állították bíróság elé. 2014. augusztus 13-án rátámadt társával egy nőre Győr egyik kereszteződésében. Hátulról tarkón ütötték, majd kivették a táskájából a tárcáját, benne pénzzel és a bankkártyájával, majd elszaladtak. Hogy ki volt a cinkosa, nem derült ki.

A bíróság az ítélet indokolásában kifejtette, hogy a vádlott a fenti cselekményeket fondorlatos elkövetési móddal hajtotta végre, a maguk megvédésére képtelen, ittas állapotban lévő, esetenként a szórakozóhely közelében alvó sértettek ezen állapotát kihasználva követte el a cselekményeket. A bíróság az elkövetés módját és körülményeit értékelte a büntetés kiszabása során, valamint, hogy folytatólagosan követte el a cselekményeket, de ugyanakkor azt is, hogy a vádlott részbeni beismerő vallomást tett, a kár egy ízben megtérült, illetve, hogy volt olyan cselekmény ami kísérleti szakban maradt, elkövetési érték pedig több esetben is a szabálysértési értékhatárhoz állt közel.

Az elsőfokú ítélettel szemben a vádlott és védője felmentésért, részben enyhítésért, míg az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést, vagyis az ügy másodfokon  – a Győri Törvényszéken – folytatódik. A pert a fiatal előzetes letartóztatásban várhatja.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Reyhanli körzet, 2018. január 21.
Tankkal elhaladó török tüzéreknek integet egy férfi a szíriai határ közelében levő Hatay déli tartomány Reyhanli körzetében 2018. január 21-én, miután a török haderő az előző napon szárazföldi hadműveletet indított Olajág fedőnéven a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia ellenőrizte északnyugat-szíriai Afrín térségében. A beavatkozás eddig 153 célpontra mért csapást, köztük fegyverraktárakra és óvóhelyekre. (MTI/EPA/SedatSuna)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.