Belföld

Figyelmeztetést adtak ki: itt az ónos eső, lejegesedtek az autópályák

Ahogy arról beszámoltunk, szombaton nem sokkal éjfél előtt halálos tömegkarambol történt az M3-as autópályán Mezőkeresztes és Mezőkövesd között. Felborult egy busz, amibe több autó is belerohant. Hárman a helyszínen életüket vesztették,több mint 20-an megsérültek.

A Police.hu közleménye szerint nemcsak az M3-as autópályán, hanem az M5-ös Pest megyei szakaszán több baleset is történt.

Ezek a veszélyes szakaszok a két autópályán:

M3-as:

  • Heves megyei
  • Borsod megyei szakasz

M5-ös:

  • Pest megyei szakasz

Az érintett útszakaszokon az burkolat több helyen – a jegesedés miatt – csúszóssá vált.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap kora reggel kiadott figyelmeztető előrejelzése szerint vasárnap éjfélig a magasabban fekvő dombvidéki, hegyvidéki területeken, illetve főként délnyugaton zúzmarás köd várható. Napközben ugyanakkor a Dunántúl nyugati és déli részén átmenetileg szakadozhat a ködtakaró. Főként az ország keleti felén helyenként ónos szitálás, hószállingózás már a nap első felében is előfordul.

Vasárnap késő délutántól északon kis mennyiségű, vegyes formájú csapadék várható. A hószállingózás, gyenge havazás mellett, az Észak-Dunántúlon minimális mennyiségben fagyott eső, ónos eső, nyugaton eső is előfordulhat, keletebbre inkább csak hó formájú csapadék lehetséges, de szintén csak kis mennyiségben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik