Belföld

Buszbaleset az M3-ason: két utast azonnal meg kellett műteni

Két súlyos sérültnek azonnali műtétre volt szüksége az M3-as autópályán, a Miskolc felé vezető oldalon szombat éjszaka felborult busz utasai közül – mondta el az M1 aktuális hírcsatorna reggeli híradójában Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató főorvosa.

A csatorna értesülései szerint ebbe a kórházba szállították a legsúlyosabb sérülteket.

A súlyos balesetben az elsődleges adatok szerint hárman haltak meg, és – mint Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője korábban az MTI-vel közölte – további 28-an megsérültek.

Miskolc, 2016. december 18. Összetört jármûvek 2016. december 18-án kora hajnalban az M3-as autópályán a Miskolc felé vezetõ oldalon, a Mezõkeresztes és Mezõkövesd közötti részen, ahol az elsõdleges adatok szerint hárman meghaltak egy buszbalesetben. A már felborult jármûnek több autó is nekirohant, ketten súlyosan, huszonhárman pedig könnyebben sérültek meg. MTI Fotó: Vajda János
MTI Fotó: Vajda János

Csiba Gábor elmondta, hogy a kórházba kilenc sérültet szállítottak. Négyen ambuláns ellátás után elhagyhatják az intézményt, öt sérültet kellett felvenni fekvőbeteg-ellátásba, és közülük kettőt azonnal meg kellett műteni.

A főigazgató hangoztatta, hogy a kórház folyamatos ügyeletben dolgozik, a műtétekhez minden szükséges szakorvos azonnal rendelkezésre állt.

Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a híradóban elmondta, hogy az autópályát még várhatóan 2-3 órán át zárva kell tartani.

Fotók a helyszínről. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik