Belföld

Árammal vette körbe tanyáját a békési gazda – ölhetett volna

Áramot vezetett az ajtóba, fegyvert tartott, a kukoricásban marihuánát termesztett és orvhalászattal is foglalkozott egy békési gazda, aki ellen az ügyészség most emelt vádat, méghozzá emberölés kísérlete miatt, de felelnie kell kábítószer birtoklásának bűntette, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette valamint orvhalászat vétsége miatt is.

A vádirat szerint a férfi két hétvégi házat és egy tanyát is használt Békésen, ott gazdálkodott. 2015 őszén a tanya főépületének bejárati ajtaja melletti dugaljból a bejárati ajtóra, az ablakokra, a kamra ajtóra, valamint a padlásfeljáróra szerelt védőrácsaiba is áramot vezetett, hogy védje a portáját az “illetéktelen behatolóktól”.

A vádlott akkor, amikor az általa kiépített „védelmi rendszert” hálózati feszültség alá helyezte tisztában volt azzal, hogy egy esetleges jogtalan behatoló akár halálos áramütést is szenvedhet, de ebbe a lehetséges következménybe belenyugodott.

Kiderült, hogy a férfi 2015-ben egyik hétvégi ház kertjében, a kukorica között vadkendert termesztett magának. A növényi törmelékből több mint két kilogrammot rejtett el lakásának padlásán, illetőleg egyik hétvégi házánál, 2016 tavaszán foglalták le, az elfogásakor. A rendőrök a házkutatáskor találtak három átalakított puskát, egy forgótáras pisztolyt, egy átalakított légpuskát és egy hatástalanított, majd visszaalakított duplacsövű sörétes vadászfegyvert, több darab alkatrésznek felhasználható lőfegyver fődarabot, valamint összesen 495 db különféle lőszert, amelyeket a vádlott engedély nélkül tartott.

A férfi a lőszereket különböző helyeken rejtegette: kerültek elő la garázs falából, színből, tyúkólból, terménytároló tetejéről, de fotel kárpitja alól is. Lefoglaltak továbbra  három varsát is, ezeket a férfi a tnya közelében lévő Vargahossza csatornába ette, hogy halat fogjon – ezt is engedély nélkül.

A főügyészség végrehajtandó fegyházbüntetést indítványozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik